• Αρχική • Η Ιστορία • Το Ούζο • Επικοινωνία  
Η Ιστορία  

Η ιστορία του ούζου ΣΜΥΡΝΙΩ ξεκινάει στα παράλια της Μικράς Ασίας από όπου κατάγεται ο Κωνσταντίνος Μπουχλής. Στο σπίτι που μεγάλωσε, ο πατέρας του Ηλίας έφτιαχνε ερασιτεχνικά ούζο, κάτι που ήταν αρκετά συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια. Την τέχνη αυτή την έμαθε και ερχόμενος στη Μυτιλήνη, ξεκίνησε να φτιάχνει ούζο σε ένα μικρό αποστακτήριο που διατηρούσε στο πίσω μέρος του μαγαζιού του στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης. Στο ούζο του τότε έδωσε τα ονόματα «Σταφύλι» και «Σμυρνιώ».

Κάποια χρόνια αργότερα, μαζί με άλλους Μυτιληνιούς παραγωγούς ενώθηκαν και δημιούργησαν την Ένωση ποτοποιών Μυτιλήνης. Με αυτή τη μορφή έκαναν το ούζο γνωστό παγκοσμίως και το ανέδειξαν σαν συνώνυμο της Μυτιλήνης.

Το 2005 ο γιος του Κωνσταντίνου, Μιχάλης πήρε τις παλιές συνταγές του πατέρα του, που σήμερα είναι πάνω από 90 χρονών και συνεχίζει να είναι κοντά μας και να μας συμβουλεύει, και αναβίωσε το ούζο όπως φτιαχνόταν από τον παππού του τότε στη Μικρά Ασία, κρατώντας το ένα από τα δύο ονόματα που αργότερα έδωσε ο πατέρας του, το «ΣΜΥΡΝΙΩ».

Και σαν τρίτη γενιά πλέον συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παράγει το ούζο Μυτιλήνης ΣΜΥΡΝΙΩ, συνδυάζοντας την παλιά συνταγή που πέρασε αναλλοίωτη από γενιά σε γενιά, με τις σύγχρονες μεθόδους που εξασφαλίζουν μια σταθερά υψηλή ποιότητα. Έτσι πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο και αποθημένο, να συνεχίσει την παράδοση και την τέχνη του πατέρα και του παππού του και στο μέλλον να τα μεταφέρει και αυτός με τη σειρά του στα παιδιά του.


© 2010